Două sisteme de tipar digital profesional de la Konica Minolta au primit certificarea FograCert Validation Printing System (VPS). AccurioPress C7100/C7090 intră în categoria seriilor premiate - AccurioPress C14000 și AccurioPress C4080 – prin adăugarea prestigioasei acreditări în portofoliul companiei.

Fogra, institut german de cercetare pentru tehnologiile mediilor de printare, oferă certificări sistemelor de tipar digital profesional care respectă standardele ISO, în baza unor criterii de selecție. În urma testelor la care a fost supusă, seria AccurioPress C7100/7090 de la Konica Minolta “îndeplinește toate criteriile acestui program în configurațiile testate”. Echipamentele sunt certificate atunci când sunt utilizate împreună cu controlerele opționale EFI Fiery sau Konica Minolta.

Fogra acordă certificări în urma unor testări ample, în diferite condiții de printare și prin acoperirea unei game extinse de însușiri. Printre testele la care au fost supuse sistemele de tipar digital de la Konica Minolta – AccurioPress C7100/C7090 – au fost incluse conformitatea PDF/X, culoarea substratului de verificare, luciul și fluorescența, claritatea culorilor, uniformitatea și rezistența la lumina. Alți factori care au avut impact în acordarea certificării au fost: decolorarea, repetabilitatea pe termen lung și scurt, rezistența printului la frecare, transferul valorii tonului colorimetric, limitele de reproducere a valorii tonului, registrul imaginii, rezoluția și informațiile de marjă.

Karl Friedrich Edenuizen, Product Manager Colour Devices, Professional Printing Group, Konica Minolta Business Solutions Europa: 

“Această certificare reprezintă o recunoaștere a modului în care sistemele noastre de tipar digital oferă rezultate fiabile și de înaltă calitate și deschid noi oportunități de dezvoltare a afacerii clienților noștri. Ambele echipamente se potrivesc perfect cu cerințele de producție actuale și sunt destinate să susțină clienții în extinderea și crearea de noi aplicații de tipar.”

Seria AccurioPress C7100, câștigătoare a premiului Buyers Lab (BLI) 2022 Color PRO, are la bază tehnologii inovatoare care ajută utilizatorii să beneficieze de multe și noi oportunități de dezvoltare a afacerilor de tipar. Lansată în iunie 2021, seria sistemelor de tipar digital profesional, cu alimentare în coală, oferă automatizare inteligentă, finisare îmbunătățită, calitate impecabilă a printului, capacități avansate de tipar și o durabilitate excepțională. AccurioPress C7100 tipărește până la 100 de pagini A4 pe minut (ppm), în timp ce AccurioPress C7090 tipărește până la 90 ppm. Sistemele sunt concepute astfel încât să ofere suportul necesar pentru realizarea unor produse tipărite noi și avansate și, astfel, pentru dezvoltarea întregii afaceri.

Karl Friedrich Edenuizen a mai adăugat: “Seria AccurioPress C7100/C7090 a fost dezvoltată pentru a suporta medii de tipar foarte receptive. Acesta este motivul pentru care oferă o gamă de front-end-uri diferite pentru controler, inclusiv propria noastră tehnologie și EFI. Împreună cu software-ul și serviciile complete pe care le oferim, lucrăm în parteneriat alături de clienții noștri, cu scopul de a extinde oportunitățile de tipar.”